vrijdag 13 november 2020

412: Keerbergen, Donderdag 25 mei 2017, 20,819 km. (8396,016 km.)

“Vandaag genoten we van een wandeltocht in de nabijheid van onze woning. Deze ochtend ging het dan ook vooreerst via bus lijn 530 naar het Gemeenteplein van Keerbergen. Vandaar zouden we terug huiswaarts stappen. We hadden dan ook voorheen via Google Maps een traject uitgestippeld van iets meer dan 19 km. We konden dan ook eenvoudig vanaf het station in Mechelen omstreeks 10:12 uur de bus nemen, om even later aan te komen in Keerbergen om 10:40 uur. Echter alvorens op pad te gaan, namen we nog even de tijd voor een kopje koffie, niet ver van het Gemeenteplein, met name op de Haachtsebaan in café ‘Het Moleken’. Even later konden we op deze zonnige ochtend van start gaan. We staken het Gemeenteplein over en gingen links voorbij de plaatselijke Sint-Michielskerk, om uit te komen op de Oudstrijderslaan. Daar sloegen we linksaf en wandelden langs de Oudstrijderslaan tot aan de rotonde. Daar gearriveerd namen we de eerste afslag, dus de Haachtsebaan naar rechts. Een vrij drukke weg tussen statige villa’s. Zowat 2 km verder namen we rechts de afslag naar de Hansbrug en konden we het drukke verkeer achter ons laten.

De Hansbrug volgend, kwamen we enkele honderden meters verder aan de oever van de Dijle ter hoogte van de Hansbrug. We staken via de brug de Dijle over en begaven ons op het jaagpad naar rechts, vooreerst nog via de Hansbrugweg. Net voorbij de brug troffen we rechts een picknickplaats aan, het moment om de broodjes uit de rugzak te halen. We waren ondertussen de klok van 11:30 uur genaderd. Na een aangenaam middagmaal in het zonnetje begonnen we aan een tocht van zowat 6 km langsheen het jaagpad aan de Dijle, waarbij we een gedeelte zouden volgen van de Broekeleiwandeling. We keerden een eindje op onze stappen terug tot aan de Hansbrug, gingen die opnieuw over, om aan de overzijde het jaagpad te volgen naar links. Geruime tijd volgden we de meanders van de waterloop en genoten ondertussen van de natuur, badend in het zonlicht. Heel wat wandelaars en fietsers hadden wellicht hetzelfde gevoel. Na bijna 6 km het jaagpad te hebben gevolgd, konden we dit even naar rechts verlaten, teneinde een kopje koffie te nuttigen in de ‘Afspanning De Wed’, inmiddels de klok van 13:45 uur genaderd. We konden er even op het buitenterras genieten van een drankje en een korte wandelpauze.

Nadien begaven we ons opnieuw naar het jaagpad langs de Dijle, teneinde nogmaals een vijftal kilometer het grindpad te bewandelen. We verlieten dus stilaan het grondgebied van Rijmenam, richting Muizen. Onderweg werd het drukker op het jaagpad, naarmate de middag vorderde. Heel wat bochten later bereikten we langzaam maar zeker het centrum van Muizen, om er bijgevolg het jaagpad te verlaten ter hoogte van de Rijmenamsesteenweg. Het jaagpad eindigde er op de openbare weg en dus stapten we nagenoeg rechtdoor op de steenweg. Even verder maakten we een lichte bocht naar links, richting Brugstraat, om nagenoeg onmiddellijk rechts de Muizenhoekstraat in te gaan. Daar op de hoek konden we op het terras nog even genieten van een frisdrankje in café Brughuis. Gelet op de talrijke fietsers langs het jaagpad, was het er behoorlijk druk. Toch genoten we omstreeks 16:15 uur van een pauze en konden we de onderste ledematen wat laten rusten. Na deze laatste onderbreking begonnen we aan het laatste stukje wandelweg op weg naar huis.

We keerden het café de rug toe en stapten er links voorbij, voor het laatst op het jaagpad langs de Dijle. We hadden nog ongeveer 2,5 km voor de boeg, alvorens we defintief afscheid konden nemen van de Dijle. Onderweg naar dit punt passeerden we nog het Mechels Broek alsook De Nekker. Toen we kwamen ter hoogte van het sluizencomplex, stapten we rechtdoor via Nekkerspoel-Bocht tot aan het Douaneplein, inmiddels reeds een tijdje op het grondgebied van Mechelen. We draaiden linksaf om via het voetpad een eindje de N15 te volgen tot aan het viaduct ter hoogte van de Zandpoortvest. Vervolgens wandelden we onder het spoorwegviaduct door, staken het gevaarlijke kruispunt over om aan de overzijde links de Keizerstraat in te wandelen. Zo naderden we stilaan het centrum van de stad via de Veemarkt, de Befferstraat en uiteindelijk de Grote Markt. Alvorens huiswaarts te keren, eindigden we onze zomerse wandeling met een afsluitend drankje op een van de terrassen op de Grote Markt. Nadien ging het via de kortst mogelijke weg huiswaarts. We eindigden deze tocht na 27759 stappen en 20,819 afgelegde km.”

1 opmerking:

  1. Soms moet een mens wat verdertrekken om de drukte te ontlopen, alhoewel er dichtbij huis ook mooie dingen zijn.
    Helaas gaat IKKE en de rest niet samen. We volharden echter in de boosheid ♥

    BeantwoordenVerwijderen