maandag 16 maart 2020

048: Oosteeklo, Zaterdag 24 januari 2009, 15,3 km. (866,33 km.)



Een tocht van januari 2009, welke voordien in de wandelgids Marching als volgt werd aangekondigd: ‘Zaterdag – Samedi 24/01/2009 – 9968 Oosteeklo (Oost-Vlaanderen) – 25ste Tocht rond Oosteeklo – 7-12-18-24 km. De Kwartels Groot-Assenede. Start: Parochiezaal. Wandeling langs bos- en veldwegen om en rond Oosteeklo in zijn kale Meetjeslandse winterpracht.’ Na afloop van deze winterse tocht, werd door wandelmaatje het hierna volgend wandelverhaal geschreven, op zaterdag 24 januari 2009 omstreeks 16:08 uur.

“Vandaag vierden we een beetje feest. Een wandelclub uit Assenede bestaat namelijk 25 jaar. Ze zijn bekend om hun reuze-éclairs en hun naam: ‘De Kwartels’. We gingen van start in het dorp van Oosteeklo, de parochiezaal was goed voor de inschrijving en om de inwendige mens te versterken. Plaatselijke begeleider van dienst was onze medewandelaar Guy, die ons hartelijk welkom wuifde. Evergem en Assenede waren ook de gemeenten die we even doorkruisten. Het aantal deelnemers is ons niet bekend, maar we kunnen spreken van een goede opkomst. Nadat de spieren waren warm gelopen ging het goed op de 15 km. De bottinnen kraakten op het grind, ploegden zich door de veldwegen en marcheerden over vlakke paden. De uitgestrektheid leek eindeloos. Heel in de verte kon men soms iets spotten, alsook de wandelaars liepen verspreid, opgaand in de kalmte van de natuur. Het voelde fris aan bij een temperatuur van 1 graadje, maar naarmate de dag vorderde, werd het iets aangenamer.

Langs het parcours geurde het naar wat het leven ons brengt. Bomen, maar ook de typische geur van boerderijen. Hier en daar in de dichtere begroeiing kweelde al een vogel. Een voorbode van wat eens de lente zal worden, om daarna de zomer in te halen. Het was een goed verzorgde tocht met een vriendelijke bediening en voor elke deelnemer was er een hydraterende mousse voor de vermoeide voetjes voorzien. Altijd leuk een klein presentje te krijgen. Ook de politie had een speciale verwelkoming langs de weg gezet, en zo was het voor het verkeer ook duidelijk, dat er een wandeling georganiseerd was. Tot slot laat ik even weten, dat uw reporter ter plaatse nu goed ingesnoerd zit. Op aanraden van Guy kocht ik mij een rugsteun, die mij moet helpen de kilometers nog beter aan te kunnen. Ik zal in het vervolg mooi rechtop wandelen en minder pijn hebben. Een goede raad van iemand die het kon weten, is inderdaad goud waard. Rest mij nu alleen nog de wandelboel proper te maken voor onze tocht van morgen.”

Dat er ook enige aandacht werd geschonken aan de wandelboekjes, mag wel blijken uit hetgeen hierna wordt vermeld. Doorgaans was het de gewoonte deze handige boekjes in te vullen op het einde van de tocht, meestal in de startzaal en dat terwijl even werd nagekaart over de voorbije tocht, tijdens het nuttigen van een drankje. Ziehier alvast wat kort na het einde van deze tocht werd genoteerd: ‘K: Landwegels, velden. Assenede, Evergem, Oosteeklo. De rugpijn was erg. Kalme wintertocht. J: Rustige tocht te Oosteeklo, omheen het dorp. Zacht winterweer en zonnetje van de partij. Prima organisatie door een club die zijn 25ste verjaardag mag vieren... De Kwartels!’

1 opmerking:

  1. Achteraf bekeken was die rugsteun maar een tijdelijke oplossing. maar het opgeven doen we niet ♥

    BeantwoordenVerwijderen