maandag 2 maart 2020

004: Bastogne, Zaterdag 28 juni 2008, 13,5 km. (62 km.)



De laatste etappe uit de vierdaagse Mesa 2008, in Bastogne. Het relaas van deze tocht werd geschreven op maandag 29 september 2008, omstreeks 20:08 uur.

“Mini Mesa 2008 - dag 4 - 13,5 km - hoogteverschil 125 m. De laatste dag van de Vierdaagse bleek de minst zware te zijn. Het begint nochtans in mineur, bij de start werden we onthaald op felle regenval en dus werd gestart in regenkledij. De tocht vertrok op de gekende Place Général Mc Auliffe, die ter gelegenheid van dit gebeuren was omgetoverd tot een waar feestgebeuren. Een klimmuur, infostanden, verkoopstand van defensie, drank- en eettenten. In een lus ging het omheen Bastogne, waarbij vooral het Bois Bechou een indruk naliet omwille van de schoonheid. Voor de rest een afwisseling van paadjes en veldwegen tot in de omgeving van Assenois.

Velen waren tevreden het eindpunt te hebben behaald en voor ons als nieuwkomers toch voldoening en tevredenheid over het behaalde resultaat. Na aankomst ging het richting laatste controle en eens de kaart afgestempeld, tevreden met de verworven medaille. De eerste van een waarschijnlijk lange reeks. Nadien, bij een drankje op een terrasje, werden reeds plannen gesmeed om toch zeker volgend jaar terug te komen. Nadien ging het richting bussen, op weg naar ons kamp in Houffalize en later terug huiswaarts. Dat het onderweg in de auto stil was, had zo zijn oorzaken. Moe maar voldaan...”

1 opmerking:

  1. Regen is vaak een spelbreker maar de noeste wandelaar zet door, toch!?
    En die ezeltjesfarm was beslist een attractie. Die langoren hebben wel iets ♥

    BeantwoordenVerwijderen