maandag 2 maart 2020

003: Martelange, Vrijdag 27 juni 2008, 16,5 km. (48,5 km.)



De derde etappe uit de Mesa 2008, een tocht van 16,5 km, welke van start ging in Martelange. De beschrijving dateert van zondag 28 september 2008, omstreeks 17:55 uur.

“Dag drie van de Mini Mesa 2008 - 16,5 km met een hoogteverschil van 300 m. Deze dag verliep over een schitterend parcours, waarbij enkele prachtige stukjes van de Ardennen werden onder de voet geschoven. Het grootste gedeelte van deze tocht ging door het enorme ‘Forêt d'Anlier’, een pracht van een woud, waar je onder de indruk kwam van de uitgestrektheid ervan. Na de start ging het steil bergop, richting Radelange, Wisembach en het reeds vernoemde woud. Op dit traject kwamen we af en toe langs een gedenkteken, zelfs op een plaats waar enkele Amerikaanse soldaten de heldendood stierven.

Hier bleek dat de gastvrijheid over de taalgrens toch wel vermeldenswaard is. Af en toe werden de wandelaars voorzien van een versnapering, een ijsje, een frisdrankje en een energiereep. Een pluim voor de organisatie. Woorden zeggen veel, doch kunnen niet altijd weergeven wat het oog heeft waargenomen. Met nog één dag te gaan, was het einde van deze eerste vierdaagse in zicht.”

De eerste indrukken uit de wandelboekjes ontbreken, aangezien we daarover toen nog niet de beschikking hadden. Eigenlijk diende deze vierdaagse enkel en alleen ter kennismaking voor maatje.

1 opmerking:

  1. De oorlogsgeschiedenis kan niet genoeg verteld worden, om nooit te vergeten. Wat ik ook niet vergeten zal is de ervaring om in een legertent te slapen. Fijn om doen ondanks het geroezemoes enz ... van anderen. Altijd graag aan meegedaan ♥

    BeantwoordenVerwijderen