zondag 22 maart 2020

069: Gavere, Zaterdag 04 april 2009, 15,7 km. (1254,94 km.)



Deze wandeltocht dateert van begin april 2009. De tocht werd in de wandelgids Marching, editie 2009, als volgt aangekondigd: ‘Zaterdag – Samedi, 04/04/2009 – 9890 Gavere (Oost-Vlaanderen) – 12de Friekietocht, 7-15-25 km. KFC Gavere-Asper. Start: Kantine Voetbalterrein KFC Gavere-Asper. Wandeling door het verrassende Scheldelandschap, met zijn eindeloze meersen en kouters, zijn populierenrijen, zijn weidse vergezichten en afgesneden riviermeanders. Doorheen privédomeinen. Animatie aan de start- en aankomstplaats. Gratis versnaperingen onderweg.’ Na afloop werd door wandelmaatje het volgende korte relaas geschreven op zaterdag 04 april 2009, omstreeks 14:06 uur.

“Vandaag gingen we op stap door Gavere. KFC Gavere-Asper richtte deze wandeltocht in. De tocht  nam een goede aanloop. We passeerden de ruïne van de Oude burcht die er nog staat. Gingen door een stukje natuur, langs de dijk van de Scheldearm, waar we net het versassen van een boot konden bekijken en dan richting de dorpskern van Asper. Het borstbeeld van geneesheer burgemeester Dierckx tooit het marktpleintje. Hier hadden we een eerste rustpunt in de plaatselijke voetbalkantine. Druk zoals altijd, temeer daar er net een oefenmatch bezig was. Toch vonden we even een stoel om uit te blazen en dan weer op stap. Dat werd huisjes kijken, verkavelingen en puinhopen. Afgewisseld met voetbalvelden! Misschien lagen onze verwachtingen iets te hoog, maar we weten zeker dat deze streek vast mooiere dingen te bieden heeft.

Na een zes km lange lus te hebben gemaakt, keerden we terug naar dezelfde kantine. Wij namen onze pauze op de tribune, rond het voetbalveld, want er was geen doorkomen aan. Even uitgepuft en dan weer verder. De Scheldebrug over, waar nog een gedenkplaat staat uit WO2, om op de plaats van vertrek aan te komen. Elke wandelaar kreeg een appel of een jeneverke naar keuze, wat we ons dan ook lieten smaken. Dat verwarmde ons even, want de lentetemperaturen van de voorbije dagen lieten ons ook al in de steek. Wij kozen voor de 15 km vandaag, juist genoeg om onze spieren wat los te lopen. Met een beetje oog voor detail, konden we toch nog enkele plaatjes schieten. Morgen zal het misschien beter gaan.”

Teneinde dit wandelverhaal stilaan af te ronden, laten we de lezers nog even over de schouders meekijken, naar datgene wat kort na afloop van de tocht, werd neergeschreven in de respectievelijke wandelboekjes. ‘K: Een tegenvaller. Gavere en Asper. Voetbalkantines, wijken en puin. Niks mooi gezien! Spijtig. J: Tocht door Gavere en deelgemeente Asper. Koud voorjaarsweer. Niet echt een interessante omloop. Voor iedere deelnemer een glaasje jenever.’

1 opmerking:

  1. Buiten de ruïne bleek het een tegenvaller, al heb ik later Gavere wel anders kunnen zien en ontdekken ♥

    BeantwoordenVerwijderen