donderdag 5 maart 2020

014: Serskamp, Zondag 17 augustus 2008, 21 km. (281,1 km.)



Een tocht die in het wandelboek Marching als volgt werd aangekondigd: ‘Zondag – Dimanche – 17/08/2008 – 9260 Serskamp (Oost-Vlaanderen) – 1ste Nonnenbostocht 6-12-15-21-25 km – Wandelclub De Schooiers Wichelen. Start: Parochiezaal Jeugdheem. Een wandeling die start in het centrum van de boomkwekerij- en sierplantenvelden, genieten van weelderig groen en kleurrijke geuren. Doortocht door het stemmige Nonnenbos, de naam verwijst naar het vroegere klooster. Verder door de Smetleedse bossen, één van de zeldzame stiltegebieden in Vlaanderen’.

Na afloop van deze wandeling werd op woensdag 08 oktober 2008 om 13:37 uur, door ons wandelmaatje, het volgende wandelrelaas geschreven.

“Nonnenscheetjes waren een traktatie op de Nonnenbostocht. Een soort van soesjesdeeg met een vulling van vanillecrème. Deze traditie zou ontstaan zijn, toen een van de nonnen in de keuken van het klooster een ferme wind liet. De andere zusters gooiden van het lachen het deeg, dat ze net aan het kneden waren van pure pret in het sudderende vet. Er ontstond een smakelijk geheel, dat men opvulde met de genaamde pudding. Het geheel van de wandeltocht was een succes. Alhoewel het de eerste keer was, dat de club dit organiseerde was het prima verzorgd. We kregen prachtige natuur op ons programma met boom- en bloemkwekerijen. Het Nonnenbos en de bossen van Smetlede met een goede bewegwijzering. Alles duidelijk en afgewerkt ging de 21 km durende tocht ook nog door Oordegem en Massemen. Een pluim voor hen die het verdienen, ‘de Schooiers’ uit Wichelen. Dan kunnen we nu op weg naar het gebied van de IJzer ...”

Na afloop konden we met enige voldoening enkele indrukken toevertrouwen aan onze wandelboekjes, die intussen stilaan enkele kilometers begonnen te verkrijgen. Ziehier welke indruk we in 2008 overhielden aan deze 1ste Nonnenbostocht: ‘K: Qua organisatie was dit een succes. Goede bewegwijzering. Duidelijk en afgewerkt. Mooie streek: Serskamp, Smetlede, Oordegem en Massemen. J: Prachtige boom- en bloemkwekerijen. Het Nonnenbos en de bossen van Smetlede. Perfecte organisatie en prima bewegwijzering. Vóór de start een gratis Nonnescheet!! en nu hop naar de IJzer...’

1 opmerking:

  1. Kijk dit klinkt al meer positief. En tja die scheetjes, zo lekker ♥

    BeantwoordenVerwijderen