donderdag 5 maart 2020

013: Snaaskerke, Zaterdag 16 augustus 2008, 24,3 km. (260,1 km.)



Het relaas van de wandeltocht in Snaaskerke. De tocht werd in het wandelboek Marching als volgt aangekondigd: ‘Zaterdag – Samedi 16/08/2008 – 8470 Snaaskerke (West-Vlaanderen) – Polderwandeltocht – 9-16-22 km. Wandelclub Gistel. Start: Cultureel Centrum. Rustige polderwandelwegen. Langs het achterland van de kust’. Na afloop van deze wandeling doorheen de polders, werd door de vrouw des huizes het volgende wandelverhaal geschreven op dinsdag 07 oktober 2008 omstreeks 14:05 uur.

“Op deze wandeltocht bedroeg de afstand 24 km en een paar meter om juist te zijn. We vertrokken in Snaaskerke  met het motto van de organiserende club in gedachten. Eigen haard, goud waard - Gistel. Het werd een prachtige wandeling via rustige polderwegen langs Gistel, Westkerke  en Leffinge-Middelkerke. Vaak deed het mij denken aan de welgekende song van Jacques Brel: ‘Mijn vlakke land’. Ondanks de inspanningen van het comité was er hier wel een minpunt. Tot vervelens toe was het soms wandelen langs, of kruisen van heel drukke wegen. Maar eens op de binnenwegen zorgde het landschap en de omgeving voor de nodige afwisseling. We zagen onderweg o.a. de windturbines, een molen en de vaart van Plassendale. Ondertussen hadden we dan al de dertiende deelname op ons lijstje en met 260,1 km in de benen, voelden we ons al niet meer zo de leken die we waren, maar bijna gelijkwaardig met onze medestappers. Dat het niet altijd even makkelijk zou zijn, zouden we daarna ondervinden op weg naar de IJzer. Maar eerst moet er nog iets verteld worden over Nonnenscheetjes. Wordt vervolgd dus ...”

Ook onze eerste indrukken, welke werden toevertrouwd aan de wandelboekjes, willen we jullie alvast niet onthouden: ‘K: Snaaskerke – Gistel – Westkerke – Leffinge-Middelkerke. Het vlakke land. Eén minpunt: het wandelen langs of oversteken van te drukke wegen. J: Prachtige wandeling met vertrek in Snaaskerke. Via rustige polderwegen langs Gistel, Westkerke en Leffinge-Middelkerke.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten