maandag 2 maart 2020

002: Houffalize, Donderdag 26 juni 2008, 16 km. (32 km.)


De tweede etappe uit de Mesa 2008, ging van start in Houffalize. Tijdens onze eerste deelname aan deze Vierdaagse, logeerden we in Houffalize, dus hoefden we ons niet ver te verplaatsen naar de start. Later werd een kort relaas geschreven inzake deze etappe, op zaterdag 27 september 2008, omstreeks 20:15 uur.

“Tweede dag van de Mini Mesa 2008 - 16 km met een hoogteverschil van 300 m. Reeds voor het vertrek was de zon van de partij en dat vormde een schril contrast met de eerste dag, toen regen de pret kwam verstoren. Na de start aan de dienst voor toerisme, ging het reeds steil bergop in de richting van Taverneux. Eerst via de smalle verharde wegen en later via veldwegen. Een gedeelte van het parcours verliep evenwijdig met de autosnelweg (A26), om vervolgens het bos in te gaan. Prachtige omgeving waarin het licht vrij spel kreeg en waar nieuw aangeplante bomen een kans krijgen om volwassen te worden. In een grote lus werd een traject afgelegd van Taverneux naar Fontenaille en via Sommerain terug naar Houffalize.

Deze dag kende een pracht van een tocht in een schitterende omgeving en vooral gesteund door een stralende zon. Dankbaar werd uitgekeken naar de bevoorradingsposten langsheen het parcours. Op schitterende wijze werd door de organisatie gezorgd dat iedereen tevreden de uitvalsbasis kon bereiken. Dat de zon deze dag ongenaakbaar scheen, kon ondergetekende aan den lijve ondervinden, vermits de armen en het aangezicht enige verzorging behoefden in het medisch centrum in het basiskamp.”

1 opmerking:

  1. Prachtige wandelwegen in deze omgeving. Vaak geraakt men niet op alles uitgekeken. Beslist een rijke ervaring ♥

    BeantwoordenVerwijderen