zondag 1 maart 2020

001: Vielsalm, Woensdag 25 juni 2008, 16 km. (16 km.)


Voor maatje de eerste kennismaking met het wandelen. Teneinde deze gebeurtenis niet te vergeten, het relaas van de eerste etappe tijdens de Mesa 2008. Op vrijdag 26 september 2008, omstreeks 14:24 uur, werd door haar een korte impressie geschreven inzake deze eerste etappe. De tocht vond dan ook plaats enkele maanden voorheen, tijdens de maand juni 2008.

“Onze eerste wandelervaring vond plaats tijdens de Europese Mars van de Herdenking en de Vriendschap, beter gekend als de Mesa. Tijdens deze vierdaagse, zouden we ondervinden hoe de wandelmicrobe ons zou overvallen. De eerste tocht ging van start in de stad Vielsalm. We vertrokken aan de Place Bruyère en Vosges en wandelden langs het meer,  teneinde onze kuiten op te warmen, alvorens de eerste helling van de etappe aan te vatten. Wij volgden een aangegeven route die ons naar het hoogste punt van Vielsalm leidde, in noordelijke richting. Zo kwamen wij aan op de heuvel, vervolgden onze weg door het bos van Hourt en stapten naar Grand-Halleux. Vandaar ging het via Petit-Halleux richting Mont, Farnières en door de bossen naar Rencheux en Vielsalm. Deze etappe, slechts 16 km, had een hoogteverschil van 310 m. Vertrokken onder een bewolkte hemel, kregen we tijdens de tocht al heel vlug regenwater te verwerken en dit tijdens de rest van de dag. Een eerste kennismaking bij minder goede omstandigheden. Startplaats in Vielsalm bij het monument van de Ardense Jagers.”

Toen beschikten we nog niet over een wandelboekje, dus geen eerste indrukken. Dit maakt duidelijk, hoe we de eerste wandeling beleefden en hoe we daarmee omgingen.

1 opmerking:

  1. Fijn dat er nu een blogspotje te vinden is waarop onze ervaringen mooi bijeen staan, en al dan niet mooie herinneringen worden weergegeven. Dit was het begin van alles, ik mocht het even proberen en lukte het niet dan niet. Ondertussen zijn we 12 jr verder en geraak ik stilaan volleerd. Qua wandelen maar ook met de fotografie. ♥

    BeantwoordenVerwijderen