dinsdag 17 januari 2023

533: Kessel, Zondag 21 januari 2018, 27,058 km. (10.549,76 km.)


“Wat volgt is een kort relaas met betrekking tot een georganiseerde wandeltocht waaraan we deelnamen enkele jaren terug. De wandeling vond plaats in Kessel en werd ingericht door een lokale wandelclub, ‘De Kleitrappers vzw’ en vond plaats onder de naam Winterheidetocht. De startplaats was gesitueerd in de Basisschool Bisterveld, gelegen in de Nieuwstraat 26. Ter plaatse kon worden gekozen uit de volgende te wandelen afstanden: 4 – 7 – 14 – 20 of 25 km. We opteerden toen voor de langste afstand. Vooraf maakten we via bus en trein de verplaatsing naar het station van Kessel, waarna ons een korte aanlooproute wachtte naar de eigenlijke plaats van vertrek. Na de nodige formaliteiten te hebben vervuld inzake inschrijving en vanzelfsprekend een hapje en een koffie te hebben genuttigd, konden we omstreeks 10:00 uur de wandeling aanvatten.

Bij het verlaten van de school, ging onze tocht vrijwel dadelijk richting Fort van Kessel, om er vooreerst een eindje te wandelen omheen de slotgracht en vervolgens het eigenlijke fort voorbij te wandelen. Genietend van de natuur, jammer genoeg gehuld in een grijs wolkendek, vorderden we gestaag verder naar een eerste controlepunt in de Basisschool De Zevensprong te Nijlen. We konden er omstreeks 11:55 uur genieten van een verdiende warme kom soep. De inwendige mens wat aangesterkt konden even later opnieuw op weg en verkenden we een gedeelte van de Kesselse Heide, bij het begin nog wat gehuld in ochtendmist, doch wat later blakend in het zonlicht. Zowat eind januari naderend, konden we toch hier en daar wat sporen aantreffen, dat de lente niet lang meer op zich laat wachten. We betraden er een stukje van de Diamantroute, volgden wat verderop een eindje het jaagpad langs de Nete. Zelfs een lokaal wandelpad mocht niet ontbreken, vermits het Nijlenbeekpad van 7,7 km, eveneens even werd verkend.

Stilaan konden we wat later nogmaals een korte wandelpauze inlassen omstreeks 14:00 uur en dit opnieuw in de refter van de Basisschool De Zevensprong. De laatste pauze eenmaal achter de rug, begaven we ons op de terugweg richting Basisschool Bisterveld en dat dankzij een mooie afsluiter doorheen het natuurreservaat Het Goor, dat deel uitmaakt van de Kleine Netevallei.Al bij al een geslaagde wintertocht, die we eindigden omstreeks 16:25 uur. Terug op de startplaats genoten we nog even van een afsluitend frisdrankje, aangezien we nog even dienden te wachten, alvorens we de weg naar het station konden aanvangen, voor de terugreis naar Mechelen.”

1 opmerking:

  1. Een ervaring maar toch ... lopen we liever alleen dan in de voetsporen van ... ♥

    BeantwoordenVerwijderen