maandag 9 november 2020

410: Mechelen, Maandag 01 mei 2017, 23,442 km. (8346,561km.)

“Deze ochtend, omstreeks 09:00 uur verlieten we onze woonst, op de dag van het feest van de arbeid, voor een wandeltocht in de omgeving. We begaven ons dan ook via enkele aanpalende woonstraten, met name de Spreeuwenhuisstraat, de Zijpestraat, de Polderstraat en tot slot de Koolstraat, naar het jaagpad langsheen de Leuvense Vaart. Daar eenmaal aangekomen, volgden we naar links het jaagpad, de Auwegemvaart, tot aan de Plaisancebrug teneinde de vaart over te steken. Aan de overzijde begaven we ons naar links en wandelden een stukje langs de Brusselsesteenweg, om er vooreerst een bezoekje te brengen aan de Sint-Jan-Berchmanskerk, welke toevallig was geopend. Nadien stapten we nog even verder tot aan de Spar aan de overzijde van de straat, om er enkele koffiekoeken aan te schaffen, zodat we de rest van de dag konden genieten van een hapje ergens onderweg. We volgden even later links de Belgradestraat, gevolgd door de Dijkstraat om terug de Leuvense Vaart te bereiken op het jaagpad, ditmaal de Geerdegemvaart. Deze straat leidde ons naar het spoorwegviaduct over de vaart, doch omwille van werkzaamheden, dienden we een omleiding te volgen. We konden niet onder het viaduct door.

Deze omleiding volgend kwamen we aan de overzijde van de spoorweg terecht in de nabijheid van de Sint-Jozef-Colomakerk op de Tervuursesteenweg, weliswaar gesloten. In de buurt van de kerk konden we dan uiteindelijk via de Withuisstraat terug de Leuvense Vaart bereiken. Onze geplande wandeltocht, was in ieder geval op een andere manier van start gegaan dan gepland. Doch nu terug aan de vaart, konden we naar rechts verder wandelen op de Geerdegemvaart. We kwamen voorbij de woning van de man bekend omwille van zijn kettingzaagsculpturen, Arboleo. Na een tijdje langsheen het kanaal te zijn gewandeld, ging de Geerdegemvaart over in de Vaartdijk. Nog steeds dezelfde richting volgend, kwamen we geruime tijd later aan ter hoogte van de N267, de Trianonlaan. We weken even af van het parcours en staken links de Leuvense Vaart over, om er even te genieten van een kopje koffie in café ’t Stamkroegske aan de overzijde van de vaart. Het was ondertussen even vóór twaalf uur geworden, we waren toe aan een pauze.

Na te hebben genoten van een kopje koffie, staken we opnieuw de Leuvense Vaart over en wandelden een eindje langs de Trianondreef, om deze weg te verlaten naar rechts aan het tweede kruispunt. We begaven ons op die manier op de Molenheide en stapten voorbij een links gelegen perceel bos. Na enkele bochten kwamen we zowat op het einde van de straat terecht aan het Domein Hofstade. Enkele mooie dreven leidden ons in de richting van het Hofstade strand, nagenoeg volledig verlaten. We begonnen dan aan een wandeling omheen het Hofstademeer in tegenwijzerzin en dat via de Middendam en het Blankvoornpad. Zo kwamen we voorbij de zeilclub en tenslotte aan het Bootshuis. Daar konden we dan even terecht op het terras voor een kopje koffie. Na deze wandelpauze, gingen we opnieuw op weg teneinde het domein te verlaten. We konden in de nabijheid van het Bootshuis een monument opmerken ter ere van de bemanning van de Royal Air Force. Langs de Bootshuislaan en nadien de Fuutlaan verlieten we stilaan het Domein Hofstade en kwamen we aan op de Tervuursesteenweg, waar we rechts hielden. Net vóór het spoorwegviaduct, sloegen we linksaf de Zandstraat in, om even verder in een bocht naar links, rechtdoor een wandelpad op te gaan, Vriezenbroek. We wandelden langsheen de rand van een stukje boszone links gelegen. We staken vervolgens de spoorweg over en hielden nog steeds dezelfde richting aan tot we de Zenne aantroffen.

Aldaar ging het via de Arendvoetweg naar rechts, min of meer het verloop van de Zenne volgend. Toen de Zenne naar links bochtte, onder de autosnelweg en spoorweg door, draaide het wandelpad eveneens naar links, tot aan de spoorlijn. Onze wandelweg verliep vanaf dan zowat evenwijdig aan de spoorwegberm, om geruime tijd later uit te monden op de Zemstsesteenweg. Aan de overzijde wandelden we verder via een verhard wandelpad tot het pad een eind verder eindigde aan de Geerdegemstraat. Over korte afstand ging het even naar rechts, om dan aan de overzijde van de straat verder het wandelpad te volgen. Opnieuw langs de rand van een stukje bos, bereikten we stilaan de bebouwde zone. Het wandelwegje eindigde in de Rietstraat en onmiddellijk gevolgd door de Klaverstraat en de Boterbloemstraat. We arriveerden zo op de drukke Jubbellaan, welke we rechts opgingen. We gingen voorbij de woonblokken van de Mahatma Gandhistraat, om zo langzaam maar zeker opnieuw richting woonst te gaan. We sloten bijgevolg deze dagtocht af na exact 31257 stappen en 23,442 km.”

1 opmerking:

  1. Een rondje Mechelen is alsof ik mijn broekzakjes even uitschud. Home = troef ;-)

    BeantwoordenVerwijderen