zondag 22 maart 2020

067: Sint-Maria-Aalter, Vrijdag 27 maart 2009, 12,3 km. (1218,54 km.)



Een tocht welke voordien in de gekende wandelgids Marching, editie 2009, als volgt werd aangekondigd: ‘Vrijdag – Vendredi – 27/03/2009 – 9880 Aalter (Oost-Vlaanderen), Hoekskentocht – 6-12 km. WSV De Lachende Wandelaars. Start: Gemeentezaal. Eindeloos rondtoeren in de bossen en dreven van Sint-Maria-Aalter.’ Na afloop werd door wandelmaatje het hierna weergegeven verslagje geschreven, op vrijdag 27 maart 2009, omstreeks 18:01 uur.

“De hoekskentocht met de Lachende Wandelaars uit Aalter. Eindeloos rondtoeren in de bossen en dreven. Klinkt veelbelovend nietwaar? Wel zo was het ook ... Een rustige en kalme tocht die startte in het ontmoetingscentrum te Sint-Maria-Aalter en goed was voor 12 km. Nadat we de dorpskom verlieten ging het al meteen richting bos, kris kas erdoor om in dreven te eindigen. Hier en daar dient het lentegroen zich aan als een frisse pastelkleur. Af en toe gingen we voorbij een weiland waar de wind strak of slap in onze zeilen speelde, al naar gelang uit welke richting hij kwam.

We hadden deze keer maar één controle aangezien de afstand, deze vonden we in de voetbalkantine van Daring Maria-Aalter. Na de nodige rustpauze gingen we opnieuw op weg om de laatste kilometers te volbrengen in het domeinbos het Hooggoed. Ook hier de volkomen rust en stilte die af en toe doorbroken werden door het getsjilp van een vogel. Onze laatste stappen brachten ons waar we vertrokken waren en als toemaatje kregen we elk een flesje chocomelk. We konden ook ons nieuwe snufje uitproberen nl. een stappenteller. Zo weten we in de toekomst perfect wat we afgewandeld hebben. Morgen gaan we wel terug op stap.”

Teneinde dit wandelverhaal af te sluiten, eindigen we nog even met de weergave van onze eerste indrukken, die kort na afloop van de tocht werden neergeschreven in de respectievelijke wandelboekjes. ‘K: Eindeloze bossen en dreven. Rustige wandeling door Sint-Maria-Aalter. Domeinbos Hooggoed. Winderig en fris. J: Wandeling door tal van Bossen en dreven. Korte namiddagwandeling vanuit Sint-Maria-Aalter. Op het einde van de wandeling voor iedere deelnemer een fles chocomelk. Stappenteller getest op 65 cm.’

1 opmerking: