zondag 15 maart 2020

045: De Pinte, Zondag 04 januari 2009, 15,3 km. (819,23 km.)



Een winterse tocht, welke even voorheen werd aangekondigd als volgt in de wandelgids Marching: ‘Zondag – Dimanche 04/01/2009 – 9840 De Pinte (Oost-Vlaanderen) – 23ste Viggaalvriendentocht – Nieuwjaarswandeling – 6-10-15-21 km. – Postiljon Wandelclub Merelbeke V.Z.W. – Start: Gemeenschapsschool. Winterse wandeling langs rustige wegen. De 15 en 21 km gaan door de 250 ha Hospicebossen, richting Eke.’ Na afloop van deze ijzig koude buitenactiviteit, werd door het vrouwtje het navolgend wandelrelaas geschreven op zondag 04 januari 2009 omstreeks 14:47 uur.

“Vandaag gingen we op stap met de ‘Wandelclub Postiljon’. Onze vertrekplaats lag in De Pinte, niet te ver van huis want het bleef koud. Deze keer niet door de vriestemperaturen maar wel door de ijskoude wind. Bar weer, zelfs beren trachten naar de lente, de zomer of zonbeschenen dagen. Helaas we zijn nog maar net januari dus blijft het nog even doorbijten. Onderhand kennen we elke ontmoetingsruimte of schoolplein van Vlaanderen al, zo ook vandaag was dat met onze vertrekplaats. We kunnen het een goed verzorgde maar kalme wandeling noemen. Soms moest even een drukke baan worden gekruist om de stillere wegeltjes op te zoeken. We dwarsten voor een deel de woonwijken van De Pinte, om richting Nazareth te wandelen. Een klein en verlaten gehucht met enkel een kerk, dorpsplein en als enige attractie een molen die gerenoveerd is.

Ook hier betonbaantjes en vergezichten op weilanden, bevroren meren en een enkele boerderij. Het groen kwam er pas in Eke waar we door het bos werden geleid. Fors stappend om het toch even wat warmer te kunnen krijgen. De meeste mensen wandelen nu met muts en handschoenen, dromend van haardvuren en warmte. Vandaag leek het ook even of enkele bloggers hadden afspraak gemaakt. We hadden een praatje met Gwy en zagen ook nog Wandelmarc onze weg kruisen. Altijd leuk om een bekend gezicht tegen te komen. De werkweek dient zich weer aan voor mijn maatje, dus kunnen we enkel uitkijken naar het volgende weekend en de wandelprogramma’s doorkijken. Nog de vermelding dat omstreeks 14 uur reeds meer dan 1400 wandelaars waren ingeschreven.”

Ook de vertrouwde wandelboekjes werden na afloop van deze tocht even ter hand genomen. Ziehier wat daarin werd vermeld: ‘K: Kalme wandeling door De Pinte, Nazareth en het bos van Eke. Goed verzorgde rustplaatsen. Koude wind. J: Koude winterwandeling doorheen De Pinte, Nazareth en Eke. Af en toe een beetje korrelsneeuw onderweg’.

1 opmerking:

  1. Soms lijkt de wereld stil te staan, menig schilder legde het vast.
    Deze foto zou evengoed 50 jaar geleden kunnen genomen zijn. ♥

    BeantwoordenVerwijderen