vrijdag 13 maart 2020

039: Loppem, Zondag 14 december 2008, 14,4 km. (724,84 km.)



Een wandeling te Loppem. Deze tocht werd voordien in het wandelboek Marching als volgt aangekondigd: ‘Zondag – Dimanche 14/12/2008 – 8210 Loppem (West-Vlaanderen) – Wintertocht – 7-10-13-18-22 km. Godelievestappers Ruddervoorde VZW. Start: Sporthal De Strooien Hane. Vernieuwd parcours, landelijk en rustig. Doorheen de Priorij O.L.V. van Bethanie, het domein Merkenveld, de pierlapont, het gemeentepark met zijn kasteel. Nieuwe rustplaatsen. Gratis versnapering bij inschrijving.’ Op het einde van de namiddag, na afloop van de wandeling, werd door maatje het hierna weergegeven wandelverhaal geschreven, op zondag 14 december 2008 omstreeks 16:58 uur.

“14,40 km wandelden wij mee in de voetsporen van de Godelievestappers door Loppem. We hielden het wandelen het afgelopen weekend iets minder lang. Daar ik mijn rug nog wat moet sparen. Het gaat goed na de voltarenkuur en pijnstillers, maar ik wil toch niets forceren. Het was een mooie tocht, doorheen Loppem en Zedelgem. Prachtige natuur langs straten en pleintjes. Maar ook volgden we de dreven en bospaadjes die het Sint-Maartenspad rijk is. Weidse oppervlakten die leidden door de dorpskern, alwaar we inschreven in de sporthal met de welluidende naam: De Strooien Hane. Onze tocht ging verder door het domein Merkenveld, maar ook passeerden we het kasteel van Loppem. Een statig gebouw in een groot park, waar men zelfs een doolhof kan doorlopen. Nu was deze echter gesloten, maar in de zomermaanden kan het mits betaling.

De restauratie is in volle gang maar de portierswoning mocht er al zijn. De tocht was vruchtbaar, daar we elk een paar nieuwe wandelschoenen konden kopen. Er was een stand voorzien en de verkoper bood een aardig procentje aan. Aangezien we vaak door sompige en drassige oppervlakken moeten, waren deze welkom. Mijn ‘adidasjes’ zijn echter niet afgeschreven, die zullen ten dienste blijven van de zomermaanden. De tocht was goed verzorgd met uitstekende controleposten, dankzij de organiserende club. De opkomst voldeed, omstreeks 11 uur waren er al meer dan 700 meestapperkes. Hiermee is ons wandelverslagje van vandaag alweer een feit.”

Natuurlijk zou dit wandelverhaal onvolledig zijn, mochten hier de eerste indrukken uit onze wandelboekjes ontbreken. Na afloop van de wandeling doorheen Loppem noteerden we dan ook het navolgende: ‘K: Aangename tocht door Loppem. Mooie natuur in Merkenveld. Kasteelpark van Loppem en deels het Sint-Maartenspad. Aankoop van nieuwe schoenen! J: Wandeling doorheen Loppem. Bij einde nieuwe wandelschoenen aangekocht ter plaatse.’

1 opmerking:

  1. Die nieuwe schoenen ze waren geen cent waard. Maar goed ondertussen weten we beter en rijgen we elke kilometer als een veter aan elkaar ♥

    BeantwoordenVerwijderen