dinsdag 10 maart 2020

031: Merendree, Zaterdag 01 november 2008, 17,54 km. (585,64 km.)



Een wandeling waaraan we deelnamen op Allerheiligen. Deze Allerheiligentocht, werd voorheen in het wandelboek Marching als volgt aangekondigd: ‘Zaterdag – Samedi 1/11/2008 – 9850 Merendree (Oost-Vlaanderen) – Allerheiligentocht (Zesdaagse van Nevele) – 6-12-18-24 km. – W.S.V. Buitenbeentjes Landegem. Start: Parochiezaal Merendree. Landelijk parcours. We volgen gedeeltelijk de gemeentelijke wandelroutes. Laatste wandeling in de reeks Door het land van Nevele in zes dagen’. Na afloop van deze uitgeregende tocht, werd door maatje het volgende wandelverslag geschreven op zaterdag 01 november 2008 omstreeks 15:20 uur.

“Vanmorgen werd het dus een twijfelgeval, wandelen of wandelen we niet. Na even rijp beraad onder elkaar, werd besloten het gedruppel erbij te nemen. Tegen de tijd dat we naar onze auto gingen spraken we al van regen. 08:30 uur in de morgen op deze Allerheiligendag werden we dus niet gespaard van het typisch Belgisch weertje. Het is herfst in ons land en dat zullen we ondervonden hebben. Naar jaarlijkse traditie organiseerde de plaatselijke wandelvereniging ‘W.S.V. Buitenbeentjes’ een Allerheiligentocht in Merendree, deelgemeente van Nevele. Starten deed men vanuit de parochiezaal tussen 08:00 en 14:30 uur. Deze bevindt zich aan de voet van de Romaanse Sint Radegundiskerk met zijn gerestaureerde pastorie Gerolfswal. Zodoende kozen we voor de 18 km die meer precies 17,54 km zou bedragen. Van meet af aan met de laarzen, de pet op en het regenpak. Ik moet zeggen dat knisperende plastiek aan je lijf deed me denken aan een kerstverpakking. Ook dit jaar werd een prachtig parcours uitgestippeld met een gedeelte van de Kastelenroute en deels de betonnen paadjes van de Slodderspookroute.

Mij leek het meer de tocht van de kloefstampers maar het zette goed door. Via Overbroek en Hamme liepen we door naar Hansbeke, de plaatselijke gemeenteschool was een warm oord om even te vertoeven alvorens we richting Landegem gingen. Hier werd het dus echt soppen hoor. Zelfs de enkele mountainbikes die er hier door moesten hadden het ook moeilijk. We werden daar aangesproken door een medewandelaar die hiervan foto’s heeft genomen. Het toeval wil dat we met een blogger te maken hadden. Niet weinig verwonderd waren we toen we zagen aan de hand van zijn naamkaartje dat we met ‘Wandelmarc’ te maken hadden. Het was een sportieve aanrader deze tocht langs oude boerderijen, menige veldwegels en historische gebouwen. De organisatie was perfect in orde en tot slot gaan wij onszelf nu trakteren op een koffie en de appelflap die we van daar meebrachten.”

Dat we kort na de tocht ook enkele indrukken vermeldden in onze wandelboekjes, dat spreekt voor zich. We willen die eerste gedachten dan ook deel laten uitmaken van het herziene geheel. ‘K: Merendree, Hansbeke en Landegem. Landelijke tocht in de regen. Deel van de Kastelenroute en de Slodderspookroute. Pittoreske omgeving. Goed verzorgd. J: Rustige herfstwandeling doorheen Merendree, Hansbeke, Landegem en Nevele. Begin en einde in de regen. Mooie tocht en prima organisatie. Ontmoeting met Wandelmarc’.

1 opmerking:

  1. Elk plekje is een ontdekking, ook al leven wij in een klein landje. Onze kaart vertoond heel wat mooie spotjes ♥

    BeantwoordenVerwijderen