maandag 9 maart 2020

026: Ronse, Zaterdag 27 september 2008, 21 km. (484,3 km.)



Een wandeling waaraan we op zaterdag 27 september 2008 deelnamen. Het betreft hier een wandeling, welke in het wandelboek Marching als volgt werd aangekondigd: ‘Zaterdag – samedi 27/09/2008 – 9600 Ronse (Oost-Vlaanderen) – Hemelbergwandeling – 5-10-14-21-28 km. – De Chatons Ronse. Start: Zaal C.O.C. Heropening van het Hemelbergpad, pad in gebruik genomen door Trage wegen. Enkel door regelmatig gebruik kan een verdoken pad opnieuw bewandeld worden. Wij hopen op begrip van de wandelaars. Talrijke andere private en ongekende paden langs de flanken van de Kruisberg’. Na afloop werd nog dezelfde dag omstreeks 18:41 uur het volgende wandelverhaal, van de hand van de vrouw des huizes, geschreven. We geven alvast hierna nogmaals de oorspronkelijke versie van deze wandelbelevenissen weer.

“Vandaag gaan stappen in Ronse, ingericht door de plaatselijke wandelvereniging ‘De Chatons’. Men kon het traject afleggen met km naar keuze. Zo waren daar de 5-10-14-21 en 28 km. Wij kozen voor de 21 km omdat het voor mijn beentjes al lang genoeg is. Zelden zagen we een zo mooi parcours dat verliep door de hele stad Ronse. We moesten door velden, heuvels op en af, langs het natuurdomein ‘Het geboortebos’, gesticht door de gezinsbond Ronse. Door het centrum en langs de opgravingen van een oude kerk. Ook wandelden we langsheen de zijbermen van het station, dan weer langs de zijkant van een bos. Wat we nog nooit eerder hoefden te doen, was dwars door een museum stappen, alwaar weefgetouwen waren opgesteld. Wel leuk om een keer te doen, maar er waren nog meer verrassingen. Zo moesten we ook nog een keertje aan window-seeing doen, aangezien de laatste lus het plaatselijke winkelcentrum doorkruiste.

Het kan dus ook anders gaan. Het parcours was perfect in orde. De bewegwijzering en de controleposten waren goed verzorgd. Meer nog, bij de start werden we getrakteerd op een chocoladewafeltje. Heel vriendelijk aangeboden door de medewerkers van de club. Ronse is een tamelijk grote stad maar de panorama's en vergezichten zijn schitterend. Eén minpuntje misschien, was de derde lus die blijkbaar door de 'cité's' liep en een beetje grauw aandeed. Maar zo leert men ook eens de andere kant van de medaille kennen. Het was dus in algemeen opzicht een erg geslaagde wandeling en de zon was zeker van de partij. Wandelen bij een herfstzonneke van zo'n 20 graden en de geuren opsnuiven van de natuur. Meer moet een mens vaak niet hebben om even tot rust te komen.”

Na afloop van deze tocht doorheen Ronse en omgeving, noteerden we dan ook de volgende bevindingen in onze wandelboekjes: ‘K: Heel mooie panorama’s. Goed verzorgd. Ook dwars door een museum en winkelcentrum moeten wandelen. Een pluim voor de club qua organisatie. J: Prachtige nazomerdag. Mooie wandeling doorheen Ronse en omgeving. Museum voor Textiel en Cultuurcentrum ‘De Brouwerij’. Tevens een kijk op de cité’s van deze stad!’

1 opmerking:

  1. Een extraatje van de organisatie, zo dwars door ... kom je niet vaak tegen. Iets fijn mag ook gezegd worden ♥

    BeantwoordenVerwijderen