zondag 8 maart 2020

019: Philippine, Zaterdag 30 augustus 2008, 20 km. (367,8 km.)



Deze tocht werd in het wandelboek Marching als volgt aangekondigd: ‘Zaterdag – Samedi 30/08/2008 – 4553 Philippine (Zeeuws-Vl.) – 11de Mosselfeestentocht – 5-10-15-20-25 km. – De Kwartels Groot-Assenede. Start: Sportcomplex ’t Bermpje. Oude zeedijken, kreken, Braakmanbossen en de binnenstad met veel attracties: mosselfeesten.’ Na deze eerste kennismaking met het fenomeen, wandelen in het buitenland, voor zover je natuurlijk Zeeuws-Vlaanderen als buitenland kan beschouwen, werd door de vrouw des huizes een wandelverslag geschreven, op dinsdag 14 oktober 2008 omstreeks 11:09 uur.

“Op deze prachtige en zonnige zaterdagochtend, namen wij deel aan een wandeltocht van 20 km, net over de grens. De wandelclub ‘De Kwartels’ uit Groot-Assenede, was onze gastheer in het Nederlandse Philippine. Deze gemeente midden de polders, was het startpunt van een prachtige wandeling, langsheen tal van polderdijken. Tussen de uitgestrekte velden ging het nadien langs de oevers van het Isabellakanaal in de richting van de Braakmanpolder. Ook een mooi bos, gelegen langs het reeds vermelde kanaal, behoorde tot het uitstekend uitgestippelde parcours. De rustposten, meestal ondergebracht in een typisch Hollandse boerderij, spraken vaak tot de verbeelding. Overal kon je lachende gezichten bemerken en daar zat uiteraard het goede weer voor iets tussen.

Na een tweetal lussen te hebben gewandeld, in deze schijnbaar onmetelijke vlakte, ging het terug richting startpunt, waar ondertussen het dorp was omgetoverd tot een heuse kermis. De reden: de aankomst van de nieuwe mosselen. Zo eindigde deze rustige wandeling middenin een dorp in feest, waar de plaatselijke fanfare ondertussen het beste van zichzelf gaf en waar tal van Belgische toeristen aanschoven om deze Zeeuwse lekkernij te proeven. Al bij al een leuke kennismaking met het hinterland van een klein dorpje net over de grens.”

Na afloop noteerden wij de navolgende indrukken in onze wandelboekjes: ‘K: Mooie tocht even over de grens. Warm 29°. Mooie vergezichten en alles goed verzorgd. J: Prachtige en rustige polderdijken. De bossen langs het Isabellakanaal. Tot slot doorheen de sfeer van een mosseldorp in feest. Een leuke afsluiter van een fijne wandeling bij de noorderburen...’

1 opmerking:

  1. Het decor leent zich om zelfs in gedachten een aquarel te schilderen ♥

    BeantwoordenVerwijderen