woensdag 4 maart 2020

009: Leval-Trahegnies, Zaterdag 26 juli 2008, 20,5 km. (167 km.)



Op 26 juli 2008, namen we deel aan een wandeling in het Waalse Leval-Trahegnies. Deze tocht werd in het wandelboek Marching als volgt aangekondigd: ‘Zaterdag – Samedi 26/07/2008 – 7134 Leval-Trahegnies (Hainaut) – Marche des Tomates – Marche des Vacances 5-10-20-40-50 km. Les Tatanes Ailées Epinois – Départ: Cercle L’Union Leval-Trahegnies. Parcours campagnard, vallonné, boisé, agréable avec points de contrôles’. Pas later, met name op donderdag 02 oktober 2008 om 11:14 uur, werd een kort relaas van de wandeling geschreven.

“Op 26 juli zou ik alweer de veters van mijn wandelsloefkes samenknopen voor een wandeltocht van 20,5 km. Onze negende deelname. Ditmaal stond de Waalse natuur op ons programma. Leval-Trahegnies mocht ons verwachten. Helaas, ondanks de pracht van de natuur deed het geheel wat grauw aan. Nochtans had de plaatselijke club: ‘Les Tatanes-Ailées’, alles goed verzorgd. Het minpunt was het druk verkeer langs die zogenaamde wandelwegen en het talrijke zwerfvuil, deed geen goed aan het straatbeeld. Toch maakten we er het beste van, met twee en gericht op ontdekkingen van vaak kleine pareltjes, drukte het onze stemming niet. Al dreigde er in de verte een onweer toch wandelden we alles 'droog' af. We hadden oog voor o.a. Leval-Trahegnies, Epinois, Binche en Buvrinnes en leerden dat onze Waalse medeburgers vaak gastvrij en vriendelijk zijn.”

Naderhand werden de volgende indrukken nagelaten in de wandelboekjes: ‘K: Mooie natuur. Goede controleposten. Minpunt: druk verkeer en het zwerfvuil langs sommige paden. J: Grauwe omgeving, maar mooie natuur... Leval-Trahegnies, Epinois, Binche en Buvrinnes. Dreigend onweer, doch droog gebleven!!!’

1 opmerking:

  1. Een aangename streek spijtig genoeg die minpunten van het zwerfvuil en het onverzorgde. Er is zoveel plaats om een wandeling te organiseren dus het verkeer was beslist een minpunt. Trouwens ook al kan men een auto soms niet missen het blijft een storend element voor de wandelaars.

    BeantwoordenVerwijderen