dinsdag 3 maart 2020

007: De Panne, Zaterdag 19 juli 2008, 21,8 km. (124,5 km.)



Een verslag van een tocht in De Panne. Alvorens van start te gaan, konden wij in het wandelboek Marching, de tocht als volgt aangekondigd zien: ‘Zaterdag – Samedi 19/07/2008 – 8660 De Panne (West-Vlaanderen). Kom wandelen in West-Vlaanderen 7-14-21 km. Provinciale Commissie West-Vlaanderen. Start: Cervo, Scholengemeenschap De Westhoek, Sint-Elisabethlaan 6, De Panne. Zee, strand, dijk, duinen, natuurdomeinen. Heerlijke picon te verkrijgen. Afrit Veurne – De Panne, op E40, volg Marspijlen... ‘ Het zou zowaar onze eerste wandeling worden in de nabijheid van zee en strand. Na afloop werd door maatje het volgende wandelverslag geschreven op dinsdag 30 september 2008 om 19:18 uur:

“Op deze zonnige zaterdag stond een tocht op het programma van 21,8 km, meer bepaald in De Panne. Deze wandeling ging door in het kader van de ‘Sport voor allen tocht’ - West-Vlaanderen. Dwars door De Panne, leidde de wandeling ons vooreerst door enkele smalle straatjes in de richting van het strand. Een eerste lus van 7 km ging door duinen en volgde een stuk van de wandeldijk, om nadien terug te keren naar het startpunt. Een tweede lus van 14 km volgde een traject door het prachtige natuurgebied van het Calmeynbos en ging dwars door de hoge duinen van Adinkerke en omgeving. Onder een loodzware zon, was het beklimmen van de hoge duinen best af en toe een lastig karwei. In hoofdzaak werd deze tocht gekenmerkt door de aanwezigheid van veel zon, zee, zand en vooral bossen en duinen. Bij de start verkregen de deelnemers alvast een flesje drinkwater om onderweg een droge keel van wat vocht te voorzien. Al bij al een geslaagde wandeling die zich toch 's anderendaags nog een beetje liet navoelen.”

Naderhand werd door maatje het volgende toevertrouwd aan het wandelboekje: ‘Duinen en bossen, de noord- en oosthoek & Calmeynbos. Parcours goed in orde. Stevige wandeling in natuurgebied.’ Wijzelf hielden het op de volgende impressie: ‘De Panne... Dijk – Duinen – Bos. Prachtig natuurgebied en Calmeynbos. Parcours 7 + parcours 14 km.’

1 opmerking:

  1. Op wandel in de Boerderieje, gelukkig is het landschap aangenamer dan de bevolking ;-)

    BeantwoordenVerwijderen