dinsdag 3 maart 2020

006: Montigny-le-Tilleul, Zondag 13 juli 2008, 20 km. (102,7 km.)



Deze wandeling werd als volgt aangekondigd in het wandelboek Marching: ‘Zondag – Dimanche 13/07/2008 – 6110 Montigny-le-Tilleul (Hainaut). Marche de l’Amitié – 5-10-20 km. Les Marcheurs du XII de Marcinelle. Départ: Salle Paroissiale Saint-Martin. Parcours boisé et campagnard’. Met nog enigszins vermoeide ledematen van de dag voordien, trokken we toch vol goede moed naar het Waalse dorpje. Op dinsdag 30 september 2008, omstreeks 13:51 uur verscheen het hierna weergegeven wandelverslag.

“Reeds 's anderendaags liet ik mij verleiden tot een tocht. De keuze viel op het aanbod van ‘Les marcheurs du XII de Marcinelle’. Opnieuw begaf ik mij op een glooiend terrein voor een wandeling van 20 km, met vertrek in Montigny-le-Tilleul. Een goed en afwisselend parcours. Zalig was het wandelen door het ‘Bois du Prince’, maar we doorkruisten eveneens de gemeente Gozée. De ‘Eau d'Heure die een bepaalde indruk naliet. In totaal met de Mesa erbij, wandelde ik ondertussen 102,7 km bijeen. Dat het hierbij niet ging blijven zal blijken uit verdere wandelverslagen. Eigenlijk is het heerlijk zo door België te stappen om prachtige streken te ontdekken”.

Natuurlijk mogen de eigen beoordelingen niet worden vergeten, welke een plaatsje verkregen in onze wandelboekjes. Na afloop werd het volgende neergeschreven: ‘Afwisselende omgeving. Zalig wandelen in het Bois du Prince. Verzorgde controlepunten’. Wijzelf hielden het bij de navolgende beoordeling: ‘Montigny-le-Tilleul, Gozée, l’Eau d’Heure... prachtige bossen, zalige rust. Moe maar tevreden!’ Door de afgelegde kilometers die dag, steeg ons totaal ondertussen naar 40,7 km. Een niet onaardig aantal kilometers, bijeen gegaard op slechts één weekend en dat voor twee beginners. De eerste blaren zouden zich spoedig aandienen.

1 opmerking:

  1. Het Waalse is beslist een mooie wandelstreek.
    Tja blaren, we kennen er ondertussen alle middeltjes tegen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen