zondag 8 maart 2020

022: Aups, Maandag 15 september 2008, 11,5 km. (415,3 km.)



Een wandeling, die we maakten tijdens onze zomervakantie in de Provence in september 2008. De eerste tocht vond plaats op maandag 15 september 2008, doch het relaas werd pas geschreven op vrijdag 17 oktober 2008 om 13:30 uur. Het relaas is van de hand van de vrouw des huizes.

“Eindelijk waren we op onze vakantiebestemming. Aups in de Haut-Var. De Provence in alle rust en pracht. Er werd ons verzekerd dat men hier prachtige wandeltochten kon maken. Inderdaad was dat ook zo. We vertrokken dus op 15 september in Aups aan de ‘Tour de l'Horloge’ voor een tocht van 11,5 km. Een tocht welke luisterde naar de naam ‘La Croix des Pins’. Deze wandeltocht verborg veel unieke plekjes, die je vanuit het dorp niet kon waarnemen. Je moest er ongeveer een hoogteverschil van 450 meter voor maken. Maar het loonde de moeite. We verkenden de mysterieuze grot van St. Magdeleine. Een schoorsteen uitgehouwen in de rotsen, was het enige teken dat er daar ooit leven was geweest.

Het deed inderdaad een beetje spookachtig aan, net of je voelde er een geest rondwaren. We wandelden naar ‘La Croix des Pins’ (834 m), over de ‘Col du Brès’ (740 m) en het parcours dat leidde naar ‘La Montagne des Espiguières’. De bossen zijn ondoorzichtig, de bomen dicht op elkaar. Het weinige beetje daglicht dat er doordrong maakte het allemaal zo veel unieker. Afwisselend met prachtige panorama's en het unieke beeld van de lange olijfgaarden, was dit een uitzonderlijke kennismaking met onze nieuwe verblijfplaats. Ook mede dankzij het feit dat we in ons wandelboekje een stempel verkregen van de ‘Mairie d'Aups’ en van het ‘Office du Tourisme’ aldaar gelegen”.

Uiteraard mochten enkele bevindingen in onze wandelboekjes niet ontbreken. Naderhand noteerden we aldus de volgende ervaringen: ‘K: Wandeling over de rotsen, vertrekkend vanuit Aups. De kapel van St. Magdeleine, langs olijfgaarden en mooie panorama’s. Hoogste punt: 880 m. J: La Croix des Pins... Chemin Rural des Devensaux – Le Chemin de la Trinité – Col du Brès (740 m) – Croix des Pins (834 m). Parcours over de Montagne des Espiguières. Mooi zicht op Aups vanaf La Croix des Pins. Alhoewel slechts 11,5 km – Duur 4 uur. Hoogste punt 880 m’.

1 opmerking:

  1. Eindelijk in de Provence. Wat we hadden gepland was uitgesteld maar we deden het dan toch nog in december ♥

    BeantwoordenVerwijderen