zondag 8 maart 2020

021: Aalst, Donderdag 11 september 2008, 18 km. (403,8 km.)



Een wandelverhaal, dat handelt over een tocht van 11 september 2008 in Aalst. Deze wandeling was eigenlijk het begin van onze vakantie in dat jaar, aangezien we enkele dagen later koers zetten naar de zuidelijk gelegen Provence. De tocht werd voorheen in het wandelboek Marching als volgt aangekondigd: ‘Donderdag – Jeudi 11/09/2008 – 9300 Aalst (Oost-Vlaanderen) – Nazomertocht – 6-12-18 km. – W.S.V. De Kadees Aalst. Start: Sint-Annakring. Alle parcours gaan via Siessegemlaan naar Erondegem kouter met mooi zicht op een plaatselijke molen en gevolgd met lus in en rond Erondegem’. Na afloop werd door de vrouw des huizes op donderdag 16 oktober 2008 om 12:19 uur het navolgende korte wandelverslag geschreven.

“Onder een stralende hemel met op de middag zo'n 28 graden vertrokken we die dag richting Aalst. De ‘W.S.V. De Kadees’ richtten die dag een wandeling in. Eentje die ons wederom langs velden, akkers en wegeltjes zou sturen. 18 km was alvast een kolfje naar onze hand: in dit geval voet dus ... Zalig was het daar te wandelen, maar ook Lede, Erondegem en Nieuwerkerke schoten onder onze voetzolen door. Prachtig was het te vertoeven en de rust te voelen van een natuurgebied. Met de ronkende namen als Honegem, Solegem en St. Apollonia. Namen die tot de verbeelding spreken. Men moet er dan ook geweest zijn om de volledige omtrek aan te voelen. Dit was de voorlopig laatste wandeling op Belgisch grondgebied. Op de dertiende zou onze vakantie van start gaan. Waar die ons heen voerde leest U in een volgend verslag”.

Onze persoonlijke indrukken werden kort na de tocht neergepend in de wandelboekjes ter zake. ‘K: Wandeling langs velden en akkers. Door Aalst, Lede, Erondegem en Nieuwerkerke. Ook langs het natuurgebied Honegem, Solegem, St. Apollonia. 28° C. J: Langs de akkers en weilanden van Aalst, Nieuwerkerke, Erpe, Lede en Erondegem. Onze laatste wandeling alvorens op vakantie te vertrekken naar de Provence. Leuke tocht als begin van het verlof!!’

1 opmerking:

  1. Zong Brel al niet over het Vlaamse land? Net zoals de Provence nog tot de verbeelding spreekt :-)

    BeantwoordenVerwijderen