donderdag 26 oktober 2023

562: Namur, Zondag 14 januari 2018, 22,558 km. (11.018,87 km.)


“Soms zijn er wandelingen uit het verleden, waarvan nog lang geen beschrijving werd gegeven, omwille van gebrek aan toen gemaakte notities. Niet simpel om dan jaren later te trachten een kort relaas weer te geven. Vandaag bespreken we dan ook in het kort een wandeltocht van jaren terug. Toen, begin januari 2018, namen we deel aan een georganiseerde wandeling, ingericht door de wandelclub ‘Les Spitants de Namur’. De tocht ging toen van start als ‘40
e Marche de la Citadelle’, waar kon worden gekozen uit diverse afstanden, met name 4 – 7 – 12 – 21 – 30 km. We opteerden destijds voor de te wandelen afstand van 21 km. Vooraf maakten we de verplaatsing naar Namur via het openbaar vervoer, door middel van bus en trein. Eenmaal aangekomen ter plaatse, wachtte ons nog een korte aanlooproute van 800 m naar de eigenlijke startplaats, gesitueerd in de Rue Bruno 11, het ‘Arsenal de Namur’. Omwille van deze lange reisroute, konden we pas omstreeks 10:50 uur van start gaan.

De eigenlijke wandeling begon alvast met de beklimming van de Citadelle, waar we zelfs de gelegenheid hadden om door enkele ondergrondse tunnels te wandelen. Voor de rest ging het in hoofdzaak omheen de stad, waarbij we onderweg enkele stukken hebben afgelegd van bewegwijzerde routes. Zo herinneren we ons de ‘Route Monastères de la Marlagne’ en vooraal het ‘Circuit N° 4 Entre Sambre et Meuse’. Een opvallend baken dat we tijdens de tocht konden bemerken, het baken ‘Milieu du Monde Alt. 200 m’. Onderweg hadden we de gelegenheid even te pauzeren op een drietal controleplaatsen, met name in de Ecole Hôtellière, te Remonjoie en tenslotte La Plante. Uiteindelijk eindigde onze wandeling langs de boorden van de Maas, terwijl we stilaan de duisternis over ons heen verkregen. Na zowat 30.078 stappen konden we omstreeks 18:17 uur de trein nemen richting Brussel, inmiddels reeds in volle duisternis. Gelukkig duren de dagen tijdens de zomer wat langer”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten