woensdag 30 augustus 2023

558: Ecaussines, Zaterdag 03 augustus 2019, 20,206 km. (10.947,938 km.)


“In het verleden maakten we af en toe gebruik van het parcours van een uitgepijlde wandeling. Zo was dit ook het geval te Écaussines, alwaar we deelnamen aan een georganiseerde wandeltocht, ingericht door de plaatselijke club ‘Le Coq d’or Écaussines’. De wandeling ging door onder de benaminge van 43
e Marche des Clochers, met als startplaats ‘Salle de la Maison du Peuple’, in de Avenue de la Déportation 17. Er kon worden gekozen uit de navolgende wandelafstanden: 4, 6, 12, 18, 25 of 32 km. Na de verplaatsing vooraf via bus en trein, konden we ter plaatse, na de nodige inschrijvingsformaliteiten en het nuttigen van een broodje en koffie, omstreeks 10:30 uur van start gaan. Tijdens het eerste gedeelte van de wandeling maakten we onder andere kennis met het kunstwerk van de hand van Christian Dumeunier, El’ Tayeû d’Pîre a Moustache, opgesteld aan de Trou Barette, gevolgd door een standbeeld van een ‘Hoplite’, ofwel een Grieks infanterist uit de oudheid. Dit konden we bewonderen in het ‘Parc de la Marlière’, gesitueerd in de gelijknamige straat. Op weg naar de eerste controlepost in de ‘école’ van Henripont, passerden we nog voorbij de mooie kiosk op de Grand’Place, maakten we tevens kennis met het riviertje La Sennette’ en volgden we over een afstand de ‘Sentier touristique vers Ronquières’. Na zowat 7 km te hebben gewandeld konden we wat verpozen op een eerste controlepost.

Het tweede gedeelte van de wandeling, bracht dan een totaal ander beeld van de streek, vermits we een tijdje vertoefden op het grodngebied van Braine-le-Comte en vooral konden genieten van het nabij gelegen Bois de la Houssière. Tal van wandelwegen konden we een tijdje volgen, waaronder de GR12, de Sentier du Pont du Jour, de Sentier del Tienne, de Sentier d’Henripont en de Sentier de la Maison des Gardes. Onderweg konden we omstreeks 13:30 uur even pauzeren in café Torine. Na vooral te hebben genoten van de omgeving keerden we langzaam terug naar Henripont, om er omstreeks 14:55 uur een tweede controle te ondergaan na 6,5 km te hebben afgelegd. Na een korte wandelpauze hadden we slechts 3,25 km verder reeds een volgende controlepost en dit in een plaatselijk schooltje Odénat-Bouton, zowat op het grondgebied van Écuassines-d’Enghien. Tenslotte, na dit korte oponthoud keerden we langzaam maar zeker terug naar de plaats van vertrek, slechts een kleine 3 km verder verwijderd. Al bij al een mooie wandeling, die we konden afronden omstreeks 17:00 uur na zowat 26587 stappen te hebben gezet in de provincie Henegouwen.”

1 opmerking:

  1. Nadat ik even in mijn herinneringen moest graven kan ik dit beamen.
    Ik weet nog dat men het, het laantje der verliefden noemen, omdat daar veel afspraakjes werden gemaakt ♥

    BeantwoordenVerwijderen